A jó kávé = LAVAZZA 10 pontja
01.A jó kávé orrot, szemet, szájat vonz illatával, látványával, aromájával, messziről érezni, hogy valahol kávéznak.
02. A jó eszpresszó kávé tetején kissé vöröses, barna 3-4 mm-es egybefüggő krém van.
03. A jó kávé krémjének tetején megáll a cukor, és csak lassan süllyed le a krém alatt nem látható kávéba.
04. A jó kávé kellően meleg, mert akkor lehet érezni sajátos, kissé olajos aromáját.
05. A jó kávé kellemes, kissé édes, hosszan tartó utóízt hagy a szájban.
06. A jó kávé másodpercek alatt készül el, és akkor igazán élvezetes, ha 2 percen belül megisszák.
07. A jó kávé rövid, és mivel a koffein vízben oldódik, csak 50 mg a koffeintartalma,
szemben a hosszú kávékkal -100 mg.
08. A jó hosszú kávét – ha gyengébbet szeretnénk – nem tovább kell főzni, hanem forró vizet kell adni hozzá,így nem nő koffeintartalma.
09. A jó koffeinmentes kávé csak cca. 4 mg koffeint tartalmaz, de illata, színe, aromája nem tér el a koffeinestől.
10.A legjobb kávét patronos géppel készíthetjük el. Egyszerű működés – nincs pazarlás – nincs piszok és zacc -másodpercek alatt kész – bárki készíti, mindig garantált a krémes, forró, aromás, kitűnő minőségű kávé, hiszen a patronban lévő tökéletes tömörítésű kávé garantálja az állandó, kiváló minőséget, nem az emberi kéz.